Kausi on täällä. Poikkeustilassa, mutta täällä. Keskisuuren radanvarsikaupungin divisioonajoukkue on jälleen valmiina yhdistämään, tuomaan elämyksiä sekä iloa epätavalliseen arkeemme, joka on enemmän kuin tervetullutta.

Paikallinen urheilu ja yhteisöllisyys ovat kautta aikojen kulkeneet käsi kädessä kuin pelinrakentaja ja pistelinko konsanaan. Niiden dynaaminen yhteistyö, yli yhteiskuntaluokkien ja sosiaalisten statusten on rikastuttanut taiteilijakaupungin urheilusceneä nousujohteisesti, joka on erittäin iloista seurattavaa. Katsomossa hurrataan, petytään, manataan ja tunnetaan kollektiivisesti yhdessä tuulipukukansan ja kravattiosaston voimin, jossa jokaisella yhteisön jäsenellä on paikkansa ja panoksensa kokonaisvaltaiseen elämykseen ja kokemukseen. Koko tunneskaala on yhteinen, käsinkosketeltava asia, joka kuuluu kaikille siinä hetkessä.

Näinä aikoina nämä kokemukset ovat kuin täydellinen kolmonen sukkana sisään ratkaisupelin viimeisellä sekunnilla. Ne pyyhkivät mielestä arjen murheet, huomispäivän, epätoivon kyyneleet ja huomiset yt-neuvottelut. On vain se hetki, yhteinen riemu ja ihokarvat siilimuodostelmassa olevat käsivarret. Kaikki yhtä arvokkaita.

Siksi paikallisurheilu on minunkin valintani.

Puhetta Kentän Laidalta on Raidersin ja Tuli Vaan Mieleen –blogin yhteinen puheenvuoro paikallisurheilusta ja sen vaikutuksista yhteisöön. Tutustu alkuperäiseen Tuli Vaan Mieleen -blogiin täältä!