Keski-Uusimaalainen Raiders Basket saa tulevaksi kaudeksi meritoituneen päävalmentajan kun Besim Maxhuni ottaa vetovastuun miesten edustusjoukkueesta.

Miesten divisioona 1 A:ssa menneellä kaudella yhdeksänneksi sijoittunut Raiders Basket on solminut päävalmentajasopimuksen kokeneen Besim Maxhunin kanssa.

– Hienoa saada mukaan tuttu mies, jolla on suomen ylin valmennustutkinto, kommentoi Raiders Basketin toiminnanjohtaja Jarkko Lanu.

Valmentajakoulutuksena Maxhunilta löytyy HKVT ja HKVT Master vuodelta 2011. Mittavan valmentajauran omaava Maxhuni muistetaan Järvenpäässä, jossa Raiders pelaa kotiottelunsa, lämmöllä, sillä Maxhuni johdatti keväällä 2009 Järvenpään Koripalloseuran B-pojat SM-kultaan.

Sittemmin Maxhuni on muun muassa luotsannut Helmi Capitalsin A-tytöt SM-kultaan sekä voittanut Naisten Korisliigan mestaruuden HyPo:n apuvalmentajana. Maxhunilla on myös valmentajataustaa Suomen nuorten maajoukkueista.

Uuden haasteen Maxhuni ottaa vastaan innolla.

– Erinomainen fiilis liittyä Raiders Basketiin. Minun tavoitteeni on joka vuosi mennä eteenpäin ja näyttää mitä osaan. HyPo:ssa vietetyn viiden vuoden jälkeen halusin kokea jotain uutta, Maxhuni sanoo.

Apunaan Raidersin vaihtopenkin takana päävalmentaja Maxhunilla on apuvalmentajat Iiro Airaksinen, Juho Niemelä sekä Jarkko Lanu.

Edustusjoukkueen lisäksi Keski-Uusimaalaisseuralla on kaksi poikajoukkuetta U19-ikäluokassa. Edustusjoukkueen valmennustiimi vastaa myös U19-ykkösjoukkueen valmennuksesta, kakkosjoukkueen vetovastuu on Petri Peitsomalla.

– Nyt kun valmennustiimi on valmis, niin ruvetaan kasaamaan joukkuetta. Runko muodostuu paikallisista pelaajista, mutta myös ulkomaalaiseen vahvistukseen on budjetoitu, Lanu kertoo.

– Yksi selkeä tavoite on viedä näitä nuoria potentiaalisia pelaajia eteenpäin urallaan, Maxhuni kertoo.

Raiders Basketille syksyllä alkava kausi on kolmas perättäinen Suomen toiseksi korkeammalla sarjatasolla. Joukkueen tavoitteena edetä seurahistoriansa ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin.

– Miksei? Jos saamme yhden tai kaksi hyvää vahvistusta, niin uskon, että voimme mennä pitkällekin. Mutta aloitetaan projekti askel kerrallaan, tuore päävalmentaja Maxhuni sanoo.