Raiders Basketin lupaavasti alkanut loppukiri kohti pudotuspelejä tyssäsi edellisen ottelukierroksen tappioon Kristika Turkua vastaan. Viimeiseltä otteluviikolta ei silti jännitystä puutu: panoksena torstain ja sunnuntain otteluissa MuKi:a vastaan on paikka Divisioona 1 A:ssa kaudelle 2020–21.

Varmistaakseen sarjapaikkansa maamme toiseksi korkeammalla sarjatasolla on Raidersin ryöstettävä voitto Töölöstä, sekä lyötävä MuKi Järvenpään Liikuntahallissa kauden päätösottelussa. Raiders ja MuKi ovat viime kaudelta tuttuja, mutta tällä kaudella joukkeiden tiet eivät ennen tätä viikkoa kohdanneet.

Kuten Raidersilla, myös MuKi:lla on kokoonpanossaan runsaasti nuorta talenttia, josta osa niittää mainetta U19-SM:ssä. Väkivahva laituri Emil Uotila (17,1 pistettä / 6,6 levypalloa per ottelu) on tilastojen valossa joukkueen ykkösnimi, mutta hanakoita ratkaisijoita löytyy useampia. Esimerkiksi takamies Joonas Timosella oli liki 50% heittotarkkuus kolmen pisteen kaaren takaa vielä tammikuussa, ennenkuin ruuti kastui.

Voittaakseen Raidersin on siis vastattava MuKi:n vahvaan joukkuepelaamiseen ja löydettävä peli-ilo kauden tärkeimpiin otteluihin. Jenkkikolmikko Justin Taylor, Reggie Dillard ja Julius Brooks tuo fyysisen edun Raidersille, mutta sekään ei riitä, jos kentälle ei astele ryhmä joka on valmis taistelemaan.

Kuten monesti kauden isoimmissa peleissä, voitto ratkaistaan korvien välissä.

Raiders Finaaliviikon ottelut:

12.3. MuKi – Raiders, Töölön Kisahalli, 20:10
15.3. Raiders – MuKi, Järvenpään Liikuntahalli, 17:00