Edustusjoukkue parketilla ensimmäistä kertaa täysivoimaisena – HNMKY niukasti parempi

Täysivoimainen Raiders edustusjoukkue 2020/21 nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa kun Järvenpään Liikuntahallilla järjestetyissä Preseason Battle -näytösotteluissa vastaan matkustivat HNMKY ja Lahti Basketball. Kauteen valmistautuva joukkue kaipasi kovatasoisia harjoitusvastustajia ja sitä molemmat joukkueet totisesti tarjosivat.

Tulevan 1 Divisioona A kauden sarjavastus HNMKY tuli keski-uusimaalaisille tutun Arsene Towan johdolla Liikuntahallille kovaan tiimipelaamiseen nojaten. Ottelusta ei jännitystä puuttunut ja ottelu säilyikin tasaisena pelin loppuun asti. Kotijoukkueen tukema Raiders johti ottelua miltein koko peliajan, mutta lopussa HNMKY kunnostautui 50/50 tilanteissa ja peli kääntyi ympäri. Helsinkiläiset olivat keskiviikkona niukasti parempia ja voittivat ottelun jatkoajalla lukemin 83-88.

”Ottelusta löytyi pelityyliimme ja -tapaamme liittyen paljon positiivista. Isoimpia ongelmia tuli silloin, kun emme pystyneet pitämään tempoa yllä. Heittopeli myös takkuili. Varsinkin loppuhetkillä hävisimme kamppailun helpoista koreista. Jostain pitää kuitenkin aloittaa ja tämä oli hyvä oppimisen paikka siitä, millaisia miesten pelit jatkossa tulevat olemaan. Lopputulokseen ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen”, miesten edustusjoukkueessa ja U19 tiimissä pelaava Ossi Eskola kiteytti ottelun jälkeen.

Lahti Basketball antoi tärkeän oppitunnin harjoitusottelussa

Perjantaina oli uusi pelipäivä ja johan rytisi! Viikon toiseen näytösotteluun saapui yksi mielenkiintoisimmista liigajoukkueista – Lahti Basketball. Lahti oli Järvenpäässä vakuuttava ja näytti, että tuleva kausi lupaa heille hyvää, sillä vieraat pitivät kovan tempon alusta loppuun harjoitusottelusta huolimatta. Pieti Poikola on koonnut ja koulinut hienosti oman näköisensä joukkueen, joka puolustaa aggressiivisesti ylhäältä eikä tingi hetkeäkään pelinopeudesta.

Ottelun avausneljännes oli tiukkaa taistelua. Raiders starttasi ottelun ennakkoluulottomasti ja nappasi nopeasti 6-2 johdon pakottaen LaBan ottamaan aikalisän heti ottelun alkuhetkillä. Lahti sai kuitenkin pelinsä kuntoon ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen komennossa 29–17. Peli pysyi tasaisena vain ensimmäisen neljännekseen, sillä tämän jälkeen LaBa ei antanut armoa ja vei loput kolme neljännestä tylyin luvuin 85–34 ja koko ottelun ylivoimaisesti 114–51.

Eron joukkueiden välillä pystyi havaitsemaan peluutuksessa: LaBa painoi koko rosterilla tasaisesti, kuormaa jakaen, ja piti aktiivisella rotaatiolla pelin intensiteetin huimana aivan loppusekunteille saakka. Korisliigajoukkue LaBan kokemus ja taitotaso olivat odotetusti liikaa nuorelle ja kokemattomammalle Raiders joukkueelle. Tulostaulua katsomatta ottelu oli kuitenkin arvokas oppitunti Raiders-tiimille ja toi lisää kokemusta varsinkin liigatason vauhdista. Lahti on jatkanut vakuuttavaa preseasonia, sillä Raiders ottelun jälkeen joukkue kaatoi Joensuun Katajan kahdesti back to back harjoitusotteluissa.

Kiitos LaBalle vierailusta ja viihdyttävästä matsista!

U19 tähtää SM-sarjaan: harjoitusotteluissa kaatuivat Salon Vilpas ja Ura Basket

Raiders U19-joukkue valmistautuu alle 19 vuotiaiden SM-karsintoihin hyvää vauhtia. Tallink-turnauksesta pronssia napannut ryhmä on kaatanut harjoitusotteluissa niin Salon Vilpas U19 (95 – 49) kuin Ura Basket U19 (105 – 89) ryhmät. Järvenpään Liikuntahallilla 2-3.10. pelattava SM-karsintaturnaus on M1DA sarja-avauksen ohella varmasti koripalloväen odotetuin tapahtuma! Vastassa karsintaturnauksessa on kourallinen espoolaista koripallo-osaamista parhaimmillaan, kun vastaan Järvenpään lohkossa asettuvat Honka, Westside 1 ja ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon edennyt Westside 2. Kahdella voitolla aukeaa paikka kauden SM-sarjassa – kahdella tappiolla pelit jatkuvat 1 divisioonassa.

Raiders aloittaa karsintaurakkansa lauantaina klo 16:00 Westsidea vastaan. Ottelun lopputulos määrittelee jatko-otteluohjelman ja panoksen, tervetuloa mestoille kannustamaan Raiders SM-sarjaan! Kaikki karsintaturnauksen ottelut ovat ilmaisia.

U17 aloitti kautensa voitolla

Kausi potkaistiin käyntiin eteläisessä 1 divisioonassa Raidersin osalta 26.9. kun joukkue nappasi EBT Black kotikentällä makean 49 – 67 voiton. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Liikuntahallilla tulevana lauantaina ennen U19 SM-karsintaturnausta, kun kauden tappiolla aloittanut Honka matkaa Raiders-lauman vieraaksi. Ottelu starttaa klo 10:30 – tervetuloa mukaan!

Beat Basket U16-joukkue hienosti jatkoon

Järvenpääläisen Beat Basketin U16-joukkue selvitti tiensä SM-karsintojen toiselle kierrokselle. Niinikään Liikuntahallilla pelattavassa SM-karsintojen ensimmäisen kierroksen karsintaturnauksessa Beat Basket nappasi kaksi hyvin ansaittua voittoa. Joukkueen hienosta kehitystarinasta kertoo karsinnassa BC Nokiaa vastaan napattu upea 55 – 80 voitto: vielä Tallink-turnauksessa elokuun lopulla nokialaiset olivat Beatia parempia ja jättivät joukkueen kovatasoisessa kutsusarjassa alkulohkon viimeiselle sijalle. Toisella kierroksella vastaan asettuu kova nippu: Lahti Basketball, Westside ja TuNMKY. Tsemppiä jatkopeleihin Beat!