Raidersin valmistelut kautta 2020-21 varten ovat käynnistyneet pienryhmäharjoittelun muodossa.

Koronaviruksesta aiheuttuneesta tauosta johtuen upouusi U17-joukkue joutui aloittamaan yhteisen taipaleensa ”etänä” fysiikkapainotteisilla harjoitteilla.

– Himassa tuli harjoiteltua neljä kertaa viikossa, kertoo Olli Myllymäki.

Toukokuussa alkaneissa pienryhmätreeneissä Raiders-kokelaat pääsivät hikoilemaan valmentajatiimin valvovien silmien eteen.

– Hyvä fiilis, kun oli isompi lössi kasassa. Oli rankat treenit tauon jälkeen, sanoo Niilo Nykänen.

Kesäkuussa 16-vuotias parivaljakko pääsee muiden U17-pelaajien kanssa harjoittelemaan yhdessä niin U19-joukkueen kuin edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Luvassa on siis vauhdikas kesä.

– Tulee olemaan paljon rankempaa ja fyysisempää. Nyt kun on enemmän koutseja, voi yksilönä kehittyä paljon paremmin, sanoo Myllymäki.

Kesällä uudet Raiders-pelaajat ottavat ensimmäiset askeleensa kohti tulevaa kautta. Menestyksekästä sellaista, jos herroilta Myllymäki ja Nykänen kysytään.

– Tavoitteena on, että pelaisimme tiiminä vielä paremmin yhteen ja kehittyisimme paremmiksi. Meillä on hyvä porukka kasassa, Nykänen sanoo.

Muita toiveita?

– Voittamista tietenkin, Nykänen päättää hymyssä suin.

16 vuotiaat Olli Myllymäki, (vas.) ja Niilo Nykänen siirtyivät Raidersiin Beat Basketin riveistä. Tuleva kausi on Raiders U17 joukkueen historian ensimmäinen.
Kuva: Linda Viljanen

Niemen veljekset toistensa sparrikavereina koronatauon aikana

Monen koripalloilijan korona-arkeen on kuulunut niin omatoimista treeniä kuin pienryhmissä harjoittelua. Ei helpoin tilanne rakentaa pelikuntoa tulevalle kaudelle – ellei sitten samasta taloudesta löydy etevää treeniseuraa. Kaksoset Oskari ja Markus Niemi ovatkin ottaneet yhteisestä ajasta hyödyn irti.

– Broidin kanssa on pystynyt treenaamaan ja kilpailemaan – se on pitänyt motivaation hyvänä, kertoo Markus.

17-vuotiaat kaksimetriset kaksoisveljet ottavat kuitenkin ilolla vastaan joukkueharjoittelun isommassa porukassa. Viime kaudella Kori-80:n (U17) riveissä menestystä niittäneet Niemet pääsevät kesällä yhä kovempaan kyytiin kun pelipaikka Raidersin lupaavassa U19-joukkueessa ja miesten edustusjoukkueessa on haussa.

– Se on siistiä, kovien kavereiden kanssa on kiva pelata. Siinä on enemmän fiilistä ja motivaatiota kun on uusia kasvoja ja iso porukka, veljekset toteaa.

– Vedetään kovaa ja toivottavasti kehitytään ja opitaan uusia asioita. Katsotaan syksyllä miten se riittää.

Kesätreenit ovat tunnetusti kovaa paahtamista. Tuleeko veljeksillä aiemmista kesätreeneistä mieleen inhokkeja?

– Treenaaminen on yleensä kivaa. Keinukallion porrastreenit ovat ehkä vähän… Parhaimmillaan tai pahimmillaan ollut ukkosta ja raesadetta, Markus kertoo.

Raidersin U19-tiimi lähtee tulevaan pelikauteen kovin tavoittein. Niemet uskovat joukkueen menestymismahdollisuuksiin.

– Meillä on paljon 03-ikäluokan pelaajaa, muttei montaa 02:sta. Mutta meillä on sen verran kovia nimiä, että pitäisi pärjätä kovimpien joukossa. Vedetään kovaa ja mennään niin pitkälle kuin päästään. Karsinnoissa voi tulla vaikeita vastustajia vastaan, mutta toisaalta jos joukkue hioutuu yhteen kesän aikana on karsinnoissa hyvät mahdollisuudet onnistua, Oskari päättää.

Kori-80 U17 rosteriin viime kaudella kuuluneilla Markus (vas.) ja Oskari Niemellä on takana erinomainen kausi.
Kuva: Linda Viljanen

Tämänhetkinen treenirosteri on osoitus keski-uusimaalaisten koripalloseurojen merkittävästä työstä: Mukana on runsaasti niin järvenpääläisen Beat Basketin kuin keravalaisen Kori-80 koulimia pelaajalupauksia. Tavoitteena on. että miesten edustusjoukkueen runko koostuisi jatkossa vahvasti paikallisista pelaajista.

Raiders-perheen valmistautumista tulevaan kauteen seurataan läpi kesän. Pysy mukana!