Suomen Koripalloliitto on kutsunut pelaajia 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueleirille. Sinivalkoisissa väreissä Kisakallion Susi Training Centerissä nähdään myös paikallisedustusta kun Beat Basketin Noora Passi ja ensi kaudella Raidersin väreissä pelaava Jimi Viita ovat leirillä mukana.

14-vuotias lupaava takamies Viita edusti viime kaudella HyPo:a (U15-SM) sekä Kori-80:a (U17-SM) erinomaisin ottein. Kauden aikana hän teki myös nuorten maajoukkuedebyyttinsä.

Kesä-heinäkuun vaihteen viiden päivän maajoukkueleirityksellä maajoukkuekokelaat pääsevät harjoittelemaan kahdesti päivässä ammattimaisissa olosuhteissa. Viita odottaakin leiritystä maan etevimpien pelaajien kanssa innolla.

– Urheilullinen elämäntapa korostuu leirillä, Viita kertoo.

Tulevalla kaudella Viita nähdään Raidersin U19-joukkueen kokoonpanossa. Lahjakasta junioria ei hirvitä itsensä mittaaminen vanhempien pelaajien joukossa.

– Meillä on tiivis, iso ja fyysinen joukkue. Joukkueessa on vain muutama 2002-syntynyt pelaaja, mutta meillä on silti laadukkaita pelaajia.

Hyvänä joukkuepelaajana tunnettu Viita on valmis ottamaan vastuuta U19-joukkueessa, jonka ehdoton tavoite on pelata nuorten SM-sarjaa tulevana kautena.

– Pelaan sellaisessa roolissa jota joukkue tarvitsee ja pyrin mahdollisimman hyvin luomaan hyvää henkeä, Viita sanoo.

Maajoukkueleirit pidetään 30.6.-4.7.2020. Kurkkaa lista leirille kutsutuista pelaajista tämän linkin takaa!