Raiders Basketin varakapteeni Semi Saari, mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

1. Halu kehittyä. Jokainen pelaaja tulee treeneihin täydellä halulla tehdä asioita ja kehittyä paremmaksi.

2. Joukkuehenki. Ketään ei jätetä ulkopuolelle tai kiusata. Ei haittaa, vaikka olemme eri ikäisiä ja tulemme eri maista. Olemme veljeksiä.

3. Sellaiset yksittäiset hetket kentällä, kun saamme runeja, saamme tehtyä koreja ja puolustamme hyvin. Silloin yleisö huutaa ja pelaajat ovat täysillä mukana.

Entä heikkoudet?

1. Vaikka yksittäiset hetket ovat hyviä, ne ovat liian lyhyitä. Kun hetkiä saadaan enemmän ja ne saadaan kestämään pidempään, olemme aivan pysäyttämättömiä.

2. Syöttöpeli. Meidän pitäisi liikuttaa palloa ja löytää paremmin kaverit kentällä.

3. Tahto. Pitäisi tahtoa koko pelin alusta loppuun, että kukaan ei kävele enää meidän päälle. Jokaisen pitäisi haluta kehittyä parhaaksi koripalloilijaksi – treeneissä paremmaksi kuin joukkuekaveri ja peleissä paremmaksi kuin yksikään muu.

Miten joukkuehenki näkyy kentällä ja sen ulkopuolella?

Kentällä joukkuehenki näkyy high-fiveina, läpyinä ja toisen tsemppaamisena. Haluamme kannustaa kaveria onnistumaan paremmin, jos hänellä ei ole niin hyvä peli.

Joukkuekaveri on joukkuekaveri myös kentän ulkopuolella. Välillämme on side, koska vietämme koko kauden yhdessä. Kaveria piristetään ja tuetaan huonoina päivinä: vaikka eron koittaessa jengikaveriin voi luottaa.

Kauden pelit eivät ole menneet ihan putkeen. Miten häviäminen vaikuttaa joukkueessa?

Usko siinä paranee, vaikka häviää. Uskomme yhä kovemmin siihen, että pystymme kääntämään kelkan ja voittamaan ne joukkueet, joille olemme tiukasti hävinneet.

Mihin menestys on kaatunut? Missä olisi parannettavaa?

Mielestäni tärkeintä tällä hetkellä olisi kehittää syöttöpeliä, jotta pallo saadaan koriin. Vapaana olevalle kaverille syöttäminen on tärkeämpää kuin oman suorituksen tekeminen. Puolustusta ja pelinopeutta pitää myös parantaa, jotta vastustajat jäävät meidän jalkoihin. Treeneissä pitää haluta olla parempi ja löytää paras itsensä. Sitä kautta pelaaja ja koko joukkue kehittyvät.

Mitä tulevaisuudelta on odotettavissa?

Tulevalla kaudella tullaan näkemään vauhtia kentällä, pallon liikettä, joukkuehenkeä erilaisten joukkueen järjestämien tempausten luomana ja iloa – oli tulos mikä tahansa. Tulemme painamaan koko kauden töitä loppuun asti. Kukaan pelaajista ei aio luovuttaa. Kun tulee yksi voitto, tulee kaksi ja kolme voittoa.

Semin terveiset faneille:

Haluaisin lähettää terveiset kaikille niille, jotka meidän kautta ovat jaksaneet seurata. Olkaa kärsivällisiä, voitto tulee vielä. Tämä joukkue on täynnä talenttia. Mulla on sellainen pieni kutina että juonenkäännös on tapahtumassa Raidersin tämän kauden tarinassa. Odotan innolla tulevaa kautta. Toivottavasti näemme teidät vielä katsomossa!

Teksti: Sofia Kasari