Raiders lähti otteluun altavastaajana, kun vastaan asettui sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin kuuluva kokenut Loimaan Bisons. Syyskausi on Raidersin osalta ollut kaksijakoinen: kausi aloitettiin kolmella voitolla, mutta Loimaalle Raiders matkasi kahden peräkkäisen tappion kera. Kotijoukkue Bisons puolestaan haki jatkoa koko kauden kestäneelle voittoputkelle. Tappiosarake näyttää Loimaalla edelleen puhdasta nollaa.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli todellista vuoristorataa: kotijoukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä helpohkosti 25 – 16, mutta toinen neljännes oli Raidersin intensiivisen pelaamisen ansiosta kuin ensimmäisen jakson vastakohta. Parhaimmillaan Raidersin johto kävi jo 10 pisteessä, mutta Bisons sai kavennettua johtoaseman yhteen pisteeseen tauolle mentäessä.

Toinen puolisko oli rajua taistelua kummankin joukkueen osalta ja piste-erot pysyivät maltillisina aina ottelun loppuun asti. Bisons osoitti vahvuutensa ottelun ratkaisuhetkillä ja otti lopulta kauden 7 peräkkäisen voittonsa 3 pisteen erolla hyvin taistelleesta Raidersista.

Myös Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic antoi Bisonsin haastattelussa “kredittiä” Raidersin suuntaan: “Mielestäni Raiders on parempi joukkue kuin mitä joukkueen voittosarake näyttää. He pelasivat tänään kovaa ja taistelivat loppuun asti, mikä on aina kunnioitettava suoritus vierasjoukkueelta.”

Huomiolle pantavaa oli myös se, että Raiders oli tulosten valossa ensimmäinen joukkue, joka tällä kaudella on kyennyt laittamaan Bisonsin ahtaalle. 3 pisteen voitto on Bisonsin kauden niukin.

 

Lahdensuu ja Wilchcombe Raidersin pistekuninkaita

Raidersin kärkipistemiehenä toimi Loimaalla Elias Lahdensuu, joka iski taululle 28 pistettä. Hurjimmillaan Lahdensuu oli toisessa erässä nakuttaen kymmeneen minuuttiin kunnioitettavat 13 pistettä. Takamies Ossi Eskola pelasi pirteästi tarjoillen 6 koriin johtanutta syöttöä ja iskien itse lisäksi 10 pistettä. Joshua Wilchcombe näpäytti edelliskauden joukkuettaan 24 pisteellä ja 14 levypallolla.

Bisonsin tehokkaimpia olivat yhdysvaltalaispelaajat Jalen Canty (24 pistettä, 12 levypalloa), Matthew Gibson (24 pistettä) ja kreikkalais-takamies Aleksis Spyridonidis (19 pistettä, 9 syöttöä).

Loppukauden kotiottelut siirretään – harjoittelu kuitenkin jatkuu normaalisti

Vallitseva epidemiatilanne toi muutoksia myös Raidersin loppukauden ohjelmaan. Kaikki kotiottelut siirtyvät vuoden 2021 puolelle mutta harjoittelua saadaan poikkeusluvalla jatkaa. Kaikista ottelusiirroista tiedotetaan heti, kun uudet päivämäärät saadaan lyötyä lukkoon. Suuri kiitos jokaiselle matkassamme tähän asti mukana olleelle katsojalle, yhteistyökumppanille ja talkoolaiselle!