Raiders Basket on solminut ensi kauden kattavat sopimukset juniorikolmikon Ossi Eskolan, Otto Räisäsen sekä Elmo Lehtosen kanssa.

16-vuotiaalla Eskolalla on takanaan erinomainen tulokaskausi divisioona 1 A:ssa. Eskola pelasi 12 ottelua Raidersin miehistössä vakuuttavin ottein.

Tarkkakätinen takamies sai vastuuta keskimäärin 16 minuutin verran ja upotti 4,5 pistettä per ottelu. Kahden pisteen heittojen osumatarkkuus oli 54,2 ja kolmen pisteen heitot upposivat huimalla 47,1 prosentin tarkkuudella. 188-senttinen Eskola esiintyi myös edukseen puolustuspäässä.

– Miesten joukkueessa pelaaminen on ollut parasta mahdollista kokemusta ja olen ollut erittäin tyytyväinen saamaani rooliin joukkueessa. Tavoitteena on siis lähteä parantamaan pelaamista entisestään ensi kaudeksi. Ja ennen kaikkea pystyä pelaamaan tasaisemmin jokaisessa ottelussa, Eskola sanoo.

Kausi 2019-20 oli Eskolalle työntäyteinen. Miesten pelien lisäksi Eskola pelasi Raidersin U19-joukkueessa valtakunnallista 1. divisioonaa sekä Keravan Kori-80:n U17-joukkueessa SM-sarjaa. Eskola oli nuorten SM-sarjan tilastoykkönen niin pisteissä (22,4 / ottelu) kuin koriinjohtaneissa syötöissä (8,2). Levypallotilastoissa (10,8) takamies oli nelonen.

Kauden ottelumäärä on Eskolan kohdalla 43.

– Kausi kokonaisuudessaan oli erittäin rankka, mutta todella hyödyllinen. Paljon töitä on tehty ja onnistumisia saatu. Välillä kolme eri sarjaa melko isoilla minuuteilla on ollut liikaa, kun sen päälle on treenattu vielä iltaisin ja aamuisin, Eskola summaa menestyskauttaan.

Nuorten SM-menestys tavoitteena

Samaan 2003-ikäluokkaan kuuluvat Räisänen, 17, ja Lehtonen, 16, saivat niin ikään tulikasteensa divisioonatasolla menneellä kaudella. U19-ikäluokan valtakunnallisessa 1 divisioonassa kaksikko kuului Raidersin kantaviin voimiin molempien nakuttaessa pisteitä kaksinumeroisin keskiarvoin.

Tulevan kauden tavoitteisiin kaksikolla kuulaa taistella nuorten SM-sarjan (U19) kärkisijoituksista sekä haalia lisää kokemusta kivikovasta Divisioona 1 A:sta.

– Ensi kaudesta tulee ensimmäinen kunnon kausi aikuisten sarjassa. Eli luultavasti erilainen kausi tulossa verrattuna edellisiin, Räisänen kertoo.

– Hyvillä ja odottavilla fiiliksillä lähdetään kauteen. Tavoitteena on pelata täysillä ja auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta peliä, Lehtonen sanoo.

Raidersin väreissä pelaa kaudella 2020-21 kolme joukkuetta: miesten edustusjoukkue sekä U19- ja U17-pojat.