Valmistautuminen tulevaan kauteen startattiin harjoitusotteluiden osalta kuluneena viikonloppuna, kun Järvenpään Liikuntahallilla nähtiin ensimmäistä kertaa niin Raiders U19 kuin U17 rosterit. Vaikka molemmat ottelut päättyivätkin niukkoihin tappioihin, jäi viikonlopusta kokonaisuudessaan hyvä fiilis päälle. Yleisöä Järvenpään Liikuntahallilla oli mukavasti viikonlopun molemmissa otteluissa ja tunnelma oli parhaimmillaan katossa.

 

HNMKY niukasti parempi perjantai-illan kamppailussa

Viikonloppu avattiin perjantaina, kun Raiders U19 sai vastaansa kivenkovan Helsingin NMKY:n. Tiukka ja viihdyttävä ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue HNMKY:n voittoon lukemin 80-89. Raidersin riveissä nähtiin lukuisia onnistumisia ja onnistujia tappiosta huolimatta: kovinta pistevirettä pitivät yllä Otto Räisänen (28 pistettä), Elmo Lehtonen (19 pistettä) ja Raiders-paidassa pirteästi debytoinut Oskari Niemi (16 pistettä). Ihan koko rosteria ei kentällä kuitenkaan nähty – loukkaantumisen vuoksi sivussa oli muun muassa maajoukkueleirillä loukkaantunut Ossi Eskola.

Oli mukava päästä taas “tosihommiin” ja katsoa, miten pystymme toteuttamaan kesän aikana harjoiteltuja hyökkäys- ja puolustuspään asioita”, joukkueen valmentaja Tomi Moberg kommentoi perjantain ottelua. Tulevien viikkojen harjoittelu tulee Mobergin mukaan painottumaan etenkin puolustuspään kehittämiseen, sillä hyökkäystä on kesän aikana ehditty harjoitella laajemmin. Seuraava askel U19-joukkueen pre-seasonilla on valmistautuminen tulevana viikonloppuna pelattavaan kovatasoiseen Tallink-turnaukseen. Turnaus nähdään Raiders-valmennuksessa hyvänä tapana pelaajien kehityksen ja kauteen valmistautumisen kannalta.

Paikallistaiston pisteet matkasivat Jokelaan

U17 harjoituspelistä sunnuntai-iltapäivältä ei jännitystä puuttunut. Jokelalainen vierasjoukkue KaVo otti tasaisen ottelun lopussa johdon ja piti tämän loppuun asti – peli päättyi lukemin 54-62. Kolmannella neljänneksellä lukemat olivat vielä Raidersille niukasti 51-50, mutta KaVo hyödynsi lopussa paikat paremmin ja rankaisi Raidersia nopeilla hyökkäyksillä. U17 päävalmentaja Petri Peitsamo kertoi pelistä seuraavasti:

“Hyvät fiilikset jäi pelistä. 13 poikaa oli innolla mukana ja oli mahtava juttu päästä pitkästä aikaa pelaamaan.”

Joukkue näytti nauttivan pelaamisesta ja kaikilla oli hauskaa päästä pelaamaan pitkän tauon jälkeen. Myös U17-joukkueessa korostetaan puolustuspelin kehittämistä. Valmentaja Peitsamo uskoo, että puolustuksen kehittämisen kautta koko pelaaminen menisi jokaisella osa-alueella eteenpäin. U19-joukkueen tavoin myös U17-joukkueen seuraava koitos on viikonlopun perinteikäs Tallink-turnaus.

”Turnausta lähdetään pelaamaan peli kerrallaan ja tavoitteena on kehittää omaa peliä: jokaiseen otteluun otetaan muutama tärkeä kehityskohde ja pyritään tätä kautta saamaan onnistumisia.”, Peitsamo kiteyttää.