Koripallovuosi 2021 on Raidersin osalta potkaistu käyntiin. Alkuvuoden ensimmäisistä otteluista käteen jäivät selvänumeroiset tappio ja voitto. Kokoonpanoon saatiin heti vuodenvaihteen jälkeen odotettu paluumuuttaja, kun Veeti Auvinen hyppäsi inttitauon jälkeen mukaan remmiin.

Kristika oli odotetun kova

Vuosi alkoi ehkäpä haastavimmalla mahdollisella tavalla, kun 2021 ensimmäisessä ottelussa 3.1.2021 vastaan asettui Kristikan ritarit Turusta. Turku on pelannut hyvän alkukauden ja ennen kyseistä ottelua Kristika oli hävinnyt ainoastaan kerran.

Kristika osoitti heti alusta alkaen miksi se on kuulunut koko kauden ajan sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Ottelu alkoi turkulaisten rallattelulla ensimmäinen neljänneksen päättyessä selvin numeroin 12-31. Toiseen neljännekseen Raiders paransi otteitaan puolustuspäässä, mutta turkulaisten yhteispeli ja joukkueena tekeminen oli selkeästi paremmalla tasolla. Puoliajalle lähdettiin lukemissa kotijoukkueen kannalta masentavissa lukemissa 24-51. Toisella puoliskolla joukkueiden puolustuspeli löystyi ja pisteitä tahkottiin vapaammin molemmissa päissä (38-48). Kentän ehdoton kuningas oli Kristikan Manuel Barnes, joka takoi koko sarjan kauden toisiksi kovimman ottelukohtaisen pistelukeman taululle: 42 pistettä. Ottelu päättyi Kristikan vakuuttavaan 62 – 99 voittoon.

Merkillepantavaa Raiders-hyökkäyksessä oli, että hyökkäyslevypalloista ei onnistuttu tekemään koria kertaakaan. Tämä on osoitus myös Kristikan erinomaisesta joukkuepuolustuksesta. Kolmen pisteen kaaren takaa dominoinut Barnes oli Kristikalta ainoa pelaaja, joka pisti taululle kaksinumeroiset pistelukemat, mutta toisaalta jokainen Kristikan pelaajista pääsi pisteiden makuun.

Tappioputki poikki – Honka kaatui toistamiseen

Raiders lähti katkaisemaan viiden ottelun pituiseksi jatkunutta tappioputkea Honkaa vastaan vajaa viikko Kristika-ottelun jälkeen. Raiders haki Tapiolasta pinnat ensimmäisellä kierroksella jolloin espoolaiset kaatuivat.lukemin 86-95. Joukkueet majailivat sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla ennen perjantain ottelua, joten odotettavissa oli tasainen vääntö tärkeistä pisteistä.

Raiders avasi ottelun Kristika-matsin tavoin epävarmasti. Joukkue ei vaikuttanut alussa olevan hereillä, mutta unihiekat puhdistettiin pois päästä heti toisen puoliajan käynnistyttyä. Ensimmäinen puolisko jäi vielä pirteästi aloittaneelle Hongalle (36-37). Toinen puoliaika etenikin Raidersin hallussa ja kolmas neljännes meni aktiivisemmalla peliotteella pelanneen Raidersin hyväksi selkein luvuin 24-12. Viimeisellä neljänneksellä Raiders piti otteen tiukasti itsellään ja jätti kovasti kaivatut pisteet Järvenpäähän lukemin 81-65. Paluun Raiders-paitaan tehnyt Veeti Auvinen osoitti olevansa tauon jälkeen kovassa pelivireessä ja nappasikin pelistä Marielinan Pelin Nälkäisin Pelaaja – palkinnon.

Ottelussa kolkit menivät hieman yllättäenkin Raidersille Jordan Jacksin (2 / 3), Veeti Auvisen (2 / 4), Elmo Lehtosen (2 / 3) ja Jesper Laisaaren (1 / 1) osuessa kaaren takaa tarkalla otteella.

Eikan Pankki isännöi molempia alkuvuoden ensimmäisiä otteluita – suuri kiitos tuesta!

Tulevana viikonloppuna pelataan kahdesti! Oulu-ottelua isännöi VideoVisit

Pitkään ei Järvenpään Liikuntahallin parketti saa huilia, sillä seuraava kotiottelu pelataan jo perjantaina 15.1.2021. Raiders – Oulu Basketball ottelu starttaa tuttuun tapaan klo 19 ja on katsottavissa jälleen Eikan Pankissa ja Ruutu+ palvelun kautta. Ottelun isäntänä toimii kotimainen etähoidon markkinajohtaja VideoVisit.

Viikonloppuna pelataan myös vieraissa: Raiders matkaa AAvuokrauksen upean kaluston avulla Korikouvojen vieraaksi heti sunnuntaina 17.1.2021. Ottelut on nähtävissä Ruutu+ sovelluksesta.

Mahtavaa että olet mukana kannustamassa!