Espoossa järjestetty vuosittainen Tallink Tournament saatettiin näyttävästi päätökseen sunnuntain aikana. Yhteensä 23 sarjassa kilpailtu turnaus keräsi yhteen juniorikoripalloilijoita 2002/2003 ikäluokista aina 2013/2014 syntyneisiin. Raiders Basket osallistui turnaukseen kahdella joukkueella, kun U19 osallistui 2002/2003 ikäluokkien kutsusarjaan ja U17 kilpaili 2004/2005 syntyneiden kilpasarjassa. Tuloksena tiukkoja vääntöjä perjantaista sunnuntaihin ja mitalit kaulaan molemmille Raiders-joukkueille.

Pronssimitalit kaulaan kovassa seurassa

Kutsusarjaan ennakkorankingin perusteella kutsuttu Raiders U19 lähti turnaukseen allaan tappio ensimmäisestä preseason ottelusta maan ykkösrankattua HNMKY U19 joukkuetta vastaan. HNMKY oli parempi myös Tallink Tournamentin lohkovaiheessa, kun Raiders taipui 10 pisteen erolla turnauksen voittoon rynnästeneille helsinkiläisille (65-75). Lohkovaiheen kaksi muuta ottelua loppuivat Raiders juhliin, kun joukkue kaatoi Lahti Basketballin (51-47) ja Sykki:n (58-55). Lohkokakkosena tiukkojen voittojen myötä jatkoon mennyt Raiders U19 päätyi lopulta pelaamaan pronssista Jyväskylän JBA Gradiaa vastaan. Mitalipelissä joukkueelta nähtiin turnauksen ehkäpä ehjin suoritus ja pronssit lähtivät mukaan pistein 69-55.

Sarjan allstar-kentälliseen valittu Mikael Parpala oli väkevässä vireessä ja iski turnauksen aikana taululle lupaavat 69 pistettä. Parannettavaakin ensimmäistä kautta Raidersin väreissä pelaavan Parpalan mielestä kuitenkin jäi:

“Tuntui hyvältä saada tunnustus onnistuneesta suorituksesta. Turnauksessa joukkue meni koko ajan eteenpäin, mutta irtopallopelaamisen pitäisi koventua, jotta kaudella päästäisiin päämääräämme”.

Turnauksessa nähtiin maan ehdottoman kärjen pelivireet, kun kahdessa lohkossa pelasivat HNMKY, Raiders, Sykki, Lahti Basketball, Pyrintö, JBA, Honka ja Westside.

Raiders U19 lähtee tavoittelemaan menestystä U19 SM-sarjassa. Tallink-turnaus toimi hyvänä valmistautumisena lokakuun alun SM-karsintoihin.

Vain yksi oli parempi

U17 kilpasarjan lohkovaihe päättyi Raiders U17 joukkueen puhtaaseen rekordiin: kolme voittoa kolmesta ottelusta. Erinomaisesti yhteen hitsautunut joukkue kohtasi lohkovaiheessa Hongan (55-49), HyPon (45-35) ja Lappeenrannan NMKY:n (66-58).

Finaalissa vastaan asettui astetta isommat kengät omannut Lahti Basketball, joka jyräsi turnauksen läpi 352-101 piste-erolla ja vei finaalin nimiinsä 78-23. Hopeamitalein palkitusta joukkueesta löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Allstar viisikkoon valittu Topi Jaatinen oli yksi näkyvimmistä pelaajista ja vei joukkueen pistekuninkuuden 47 pisteellään. Jaatinen vakuutti pisteiden lisäksi myös puolustuspäässä vahvalla levypallopelaamisellaan ja näyttävillä blokeillaan. Turnauksesta jäi syystäkin hyvä fiilis päälle:

“Oma lohko meni joukkueena kuten toivoimmekin: kesästä asti olemme puhuneet että nyt me sinne finaaliin mennään. Finaalissa tulikin sitten kovempi tiimi vastaan ja siinä hävisimme rankemmin. Joukkueen kanssa olimme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että näin kovan joukkueen kohtaaminen on erittäin opettavaista.”

Yksi joukkueen kulmakivistä on vahva joukkuehenki. Tämä näkyi pukukopissa myös hävityn finaalin jälkeen:

“Joukkueen henki on meillä erittäin tiivis ja pukuhuoneissa on aina mukavaa. Hävityn ottelunkin jälkeen meni muutama minuutti ja taas pukuhuoneessa kuului nauru”.

Tulevan kauden kehitysalueet ovat Jaatisen mielessä selkeät. Kehittymisen lisäksi tavoitteena on yksiselitteisesti voittaminen:

“Pyrin tuomaan joukkueeseen ison pelaajan pelaamista: koreja levyn alta ja levypalloja. Omien onnistumisten kautta tavoitteena on tuoda joukkueen pelaamiseen mahdollisimman paljon energiaa. Omassa pelaamisessa on kehityttävä heittämisessä ja opittava pelaamaan korin alla vielä kovempaa. Joukkueena meidän täytyy oppia kommunikoimaan tiiviimmin ja kehityttävä joukkuepelaamisessa vielä enemmän”.

Raiders U17 oli turnauksessa Joukkue isolla J-kirjaimella. Vahvasti yhteen hitsaantunut runko on pelannut yhdessä jo pitkään ja se näkyy myös kentällä.

Kiitos hyvästä turnauksesta järjestäjille, muille joukkueille, Raiders taustavoimille, valmentajille ja tietysti pelaajille! Kauteen valmistautuminen kiihtyy sarjojen alun häämöttäessä horisontissa. Tervetuloa mukaan kaikkien aikojen Raiders kauteen!