Raidersin edustusjoukkueen kausi ei ole lähtenyt liikkeelle samaan tahtiin kuin edellisellä kaudella, jolloin Raiders ponnisti Playoff- peleihin kauden päätteeksi. Tappioita kertyi 8 ennen kuin ensimmäinen arvokas voitto saatiin naulattua. Tamperelainen Pyrintö Akatemia kaatui komeasti lukemin 77-70 sunnuntaina 4.12. pelatussa ottelussa.

Päävalmentaja Besim Maxhunin mukaan suurin ero viime vuoteen on joukkueen kokemuksessa.

”Viime vuonna meillä oli erilainen joukkue. Meillä oli riveissä 2 jenkkivahvistusta, jotka kantoivat isoa roolia. Tiukoissa tilanteissa ammattilaiset ottivat joukkueen reppuselkään ja kantoivat eteenpäin. Lisäksi viime vuonna kaikki oli uutta -uusi valmentaja, uudet jenkit, paljon uusia pelaajia -koko joukkue sai hyvää nostetta alleen läpi kauden.”.

Kaudelle 22-23 Raiders lähti matkaan kotimaisella rungolla, jota vahvistamaan saapui muutama kokeneempi nimi, heistä kärkinimenä Matias Ojala.

”Erinomaisen viime kauden pelanneet nuoret pelaajamme ovat tulleet ison askeleen eteenpäin. Todella ison askeleen. Halusimmekin antaa heille isoa vastuuta ja lähteä kokeilemaan divisioona 1A:n vauhtia tällä rungolla ja kotimaisin voimin, mutta selkeästi emme aivan olleet siihen vielä valmiita.

Meillä on ollut myös huonoa tuuria. Pallo on pyöreä ja pari pomppua sinne tai tänne, niin meillä voisi olla 8 sarjapistettä. Eli vaikka olemme hävinneet otteluita, pelit ovat olleet tiukkoja ja meillä on ollut voiton avaimet tarjolla useampaan kertaan. Onneksi nyt saimme voiton ja tappioputken poikki.

Nyt DJ (Devaughn Jenkins) on liittynyt joukkueeseen ja yhdessä Matias Ojalan kanssa he muodostavat ytimen, jonka ympärillä muilla pelaajillamme on tilaa kehittyä. Devaughn on vahva levypallopelaaja ja hyvä pisteiden tekijä. Hän tuo vahvuutta erityisesti hyökkäyspäätyyn. Hän on jo tässä lyhyessä ajassa tuonut joukkueeseen rauhallisuutta ja ”leveämmät hartiat”. Lisäksi hän on mahtava persoona kentällä ja sen ulkopuolella.”.

Besim Maxhunin mukaan joukkueella on kaikki kortit vielä käsissään.

”Valmentajana olen erittäin iloinen, että minulla on käsissäni nuori joukkue. He haluavat pelata, kehittyä ja mennä eteenpäin. Heillä on halu tehdä töitä ja palata tappioidenkin jälkeen treeneihin ja antaa kaikkensa.”.

Raidersin alkukauden onnistujista yksi nimi nousee esiin päävalmentaja Maxhunin listalla: ”Otto Räisänen. Ehdottomasti. Otto on mennyt todella ison harppauksen eteenpäin viime kaudesta ja hänellä on iso potentiaali kehittyä vieläkin paremmaksi. Myös Ossi Eskola on näyttänyt vahvoja otteita, vaikka välillä peli on ailahdellut.”.

Kaiken kaikkiaan päävalmentaja Maxhuni katsoo eteenpäin luottavaisena. ”Pelimme on kehittynyt askel askeleelta. Olen varma, että nyt kun ensimmäinen voitto saatiin niin jatkoa seuraa. Ja jos katsotaan divisioona 1A:n play-off viivaa, niin sen tuntumassa ollaan 3-4 voitolla – se ei ole kaukana. Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet avoinna.

Raidersin voittotili on nyt avattu ja seuraava mahdollisuus on edessä heti lauantaina kun Raiders matkustaa Äänekoskelle. Huima – Raiders 10.12. klo 17.00. Pelin voi katsoa suorana Ruutu+ palvelusta!

Syyskauden viimeinen kotiottelu pelataan perjantaina 16.12. klo 19.00 kun Puukodin isännöimään otteluun vastustajaksi saapuu Helsingin NMKY.

(Kuva Odessa kuittinen)