Kuva: Tuomo Tulokas

COVID-19 pandemiasta johtuvien ottelusiirtojen vuoksi kevätkausi vedetään läpi tiukassa otteluruuhkassa. Niin miesten edustusjoukkueen, kuin U19 joukkueen otteluohjelmat ovat kevään osalta uudessa muotissa. Viime viikonloppuna edustusjoukkue pelasi niin perjantaina kuin sunnuntainakin. Vauhdikas viikonloppu avattiin voitolla Oulu Basketballista ja päätettiin pienimuotoiseen antikliimaksiin Korikouvojen napatessa pisteet huimasta Raiders-kiristä huolimatta. VIikonlopun peleissä oli näkyvissä hyviä elementtejä vaikka parannettavaakin jäi.

VideoVisit isännöi kotivoittoa

Viikonloppu potkaistiin käyntiin VideoVisitin isännöimänä Oulu Basketballia vastaan. Oulusta matkanneet vierailijat olivat ottelun alussa pitkän matkan jäljiltä hieman yllättäenkin kotijoukkuetta pirteämpiä. Raiders puolustus haki muotoaan ja Oulun jokerikortti Viljami Valkama määräsi tahtia huimalla 80% osumatarkkuudella kolmen pisteen viivalta: Oulun 6 peräkkäistä onnistunutta kolmen pisteen heittoa päätti ensimmäisen puoliskon numeroin 48 – 52. Jo ottelun alusta asti oli selvää, että Raiders kokoonpanoon siirtyneet Juho Hietanen ja Jesse Viita olivat tasokkaita vahvistuksia joukkueen pelaamiseen. Tuore Raiders -parivaljakko tasapainottaa otteluruuhkasta ja päällekkäisistä edustusjoukkueen ja U19 joukkueen otteluista johtuvaa kokoonpanovajetta.

Siinä missä Oulu aloitti ottelun paikoin Raidersia terävämmin, nähtiin toisella puoliskolla aivan eri Raiders. Aktiivisuus puolustuspäässä ja yhteispeli hyökkäyspäässä puski Oulun väkisin taka-asemaan. Kolmas neljännes päättyikin Raidersin ryöpytykseen ja nosti kotijoukkueen vakuuttavaan 82-68 johtoasemaan. Viimeinen neljännes eteni tasaisemmin, mutta silmillepistävää oli Raiders-joukkueen yhteishenki: onnistumisia tuli oikealta ja vasemmalta joka pelaajalle. Ottelu päättyi lopulta lukemin 106-92. Raidersin parhaaksi pelaajaksi valittiin ensimmäistä peliä tänä vuonna pelannut Juho Hietanen, joka nappasi vakuuttavat 19 pistettä ja oli paikoin korin alla täysin pitelemätön. Ottelun aikana tehtiin myös Raiders seurahistoriaa: penkki teki yhteensä hurjat 42 pistettä.

Suurkiitos VideoVisitille ottelun isännöimiselle ja Eikan Pankille erinomaisesti järjestetystä kisastudiosta.

AAvuokrauksen kyydillä Kouvolaan: hurja kiri ei riittänyt!

Sunnuntaina Raiders matkasi Kouvolaan. Peli toisti hyvin paljon itseään perjantaihin verrattuna. Raiders aloitti pelin hitaasti ja ensimmäinen neljännes päättyi kotijoukkueelle 23-18. Toinen neljännes olikin Kouvojen kolmenpisteen heittojen juhlaa. Joukkue heitti ennen puoliajalle mentäessä kolmoset yli 60% tarkkuudella sisään ja horjutti onnistumisillaan rajusti Raiders -pelaajistoa. Puoliajalle siirryttiin Korikouvojen selvässä johdossa 51 – 38. Raiders nosti kytkintä toisella puoliajalla ja taisteli itsensä mukaan peliin. Aktiivisuus puolustuspäässä oli avainasemassa joukkueen takaa-ajossa ja ensimmäisellä puoliskolla erinomaisesti toiminut Korikouvojen heittopeli alkoi kovassa prässissä horjua. Hurjaa kiriä viritellyt Raiders vei kolmannen jakson ja viimeiseen erään lähdettiinkin tiukoissa lukemissa 62-60. Hieno taistelu ei kuitenkaan tuonut voittoa: kotijoukkue oli ratkaisuhetkillä terävämpi ja vei lopulta ottelun nimiinsä 86 – 80. Sunnuntain ottelussa Raidersin tehokkain pelaaja oli Jordan Jacks, joka tykitti 29 pistettä ja nappasi peräti 7 riistoa.

Vauhdikas viikonloppu oli lopulta kaksijakoinen: joukkue pelasi loistavasti molempien otteluiden kolmannen neljänneksen, mutta toisaalta ensimmäisen puoliskon pelaamiseen kaivataan lisää nälkää ja aktiivisuutta. Ensi lauantaina joukkue matkaa Tampereelle legendaariselle Pyynikin palloiluhallille, jossa vastaan asettuu Tampereen Pyrinnön Akatemia. Mukaan fiilikseen pääset tietenkin Ruutu+ palvelun kautta!