Paras pelivire on tuntunut kadonneen marraskuiseen harmauteen. Kolmella voitolla lokakuussa kautensa aloittaneen Raiders Basketin voittoputki on vaihtunut marraskuussa kahteen tappioon: JBA vei pisteet Järvenpään Liikuntahallilla rumin lukemin 48 – 83 ja Torpan Pojat oli kotonaan parempi  95 – 75 lukemin. Mahdollisuus tasonnostolle kahden tappion jälkeen tulee onneksi nopeasti: perjantaina Järvenpään Liikuntahallille saapuu perinteikäs helsinkiläisseura HNMKY.

 

JBA vei peli-ilon ja lopulta koko ottelun

Jyväskylä Basketball Academy matkasi Järvenpäähän vain yksi asia mielessään: kauden avausvoitto. Jo alkuminuuteista näytti siltä, että vierailijat olivat ottelussa Raidersia raikkaammalla peli-ilmeellä ja lopulta kaikki jaksot menivät oikeutetusti JBA:n nimiin (12:16, 14:19, 13:21, 9:27). Erinomaisesti puolustanut JBA vei tehot Raidersin ykkösnyrkiltä, sillä avausviisikko kirjasi ottelun aikana vaisut 34 pistettä. Jyväskyläläisten kovasti töitä tehnyt joukkuepuolustus näkyi kentällä lukuisissa riistoissa: Raidersille kirjattiin ottelun aikana yhteensä 21 pallonmenetystä.

 

Rutinoitunut ToPo oli odotetun vahva

Lauantaina Munkkiniemen yhteiskoululla nähtiin kahden hyvin erityyppisen joukkueen kohtaaminen. Joukkueiden keski-iät paljastavat ottelun luonteen: kokemusta ja rutiinia (ToPo keski-ikä 26,6 vuotta) haastettiin nuoruudella ja vauhdilla (Raiders keski-ikä 19,6 vuotta). Kovatasoisen joukkuueen täksi kaudeksi kasanneen ToPon riveistä peräti viidellä pelaajalla löytyy kokemusta Korisliigasta ja tämä näkyi lauantain ottelussa suoritusvarmuutena: kotijoukkue oli tarkempi kaikissa heittotilastoissaan ja vei ottelun lopulta lukemin 95 – 75.

ToPo vei avausneljänneksen Raidersin pirteän startin jälkeen lukemin 30 – 13 ja näytti jo menevän menojaan. Toinen neljännes käänsi pelin päälaelleen: Raiders tuli rinnalle erinomaisen jakson päätteeksi kaventaen eron enää kolmeen pisteeseen puoliajalle siirryttäessä. ToPo oli kuitenkin tyly isäntä, otti nimiinsä ottelun toisen puoliskon (25 – 9 ja 24 – 23) ja pääsi lauantai-iltaan kotivoitto plakkarissa.

Perinteikäs Helsingin Pyttykerho palkitsi ottelun parhaana pelaajana ToPon Alvar Michelsenin. Michelsen teki ottelussa 16 pistettä, otti 10 levypalloa, antoi 5 koriin johtavaa syöttöä, teki 3 riistoa ja tämän päälle vielä yhden blokin.

 

”Pienillä korjauksilla takaisin voiton hurmokseen”

Kauden avausottelussa loukkaantunut Raidersin laituri/takamies Eepi Tuononen on joutunut seuraamaan joukkueensa otteita penkin päästä. Tuononen painottaa niin työnteon kuin joukkuehengenkin merkitystä.

”Marraskuu on ennaltaan ollut jo vaikeampi, kun alkukausi. Kausi aloitettiin voitoilla, mutta pelissämme oli myös paljon asioita, jotka eivät olleet vielä kohdallaan. Tämä on heijastunut edellisten otteluiden tuloksissa. Joukkue tekee paljon töitä ja tämä työnteko pitäisi saada vielä realisoitumaan peleissä. Odotan innolla tulevaa ja uskon että pienillä korjauksilla päästään taas voiton hurmokseen.” Tuononen kommentoi kahta tappio-ottelua.

Lääkkeet neljännen voiton nappaamiseen ovat joukkueen kapteenin mukaan selvillä.

”Joukkue elää nopeilla hyökkäyksillä ja siinä olemme sarjan kärkitasoa. Puolustuspään tekemistä pitää kehittää jotta nopeisiin hyökkäyksiin päästään. Tappio-otteluissa hyökkäyksen staattisuus on tullut vastaan ja pallon liike on jäänyt liian usein vähäiseksi.

Paluuta hiljalleen harjoituksiin tekevä Tuononen myöntää, että penkiltä otteluita on hankala seurata.

”Tällä hetkellä tekee kipeää katsoa pelejä sivusta. Tuntuu että omasta pelistä juuri nyt olisi apua joukkueeseen, mutta pitää keksiä erilaisia keinoja auttaa joukkuetta. Olisi tietenkin kiva päästä pelaamaan, mutta realiteetit pitää tietää. Pidemmän loukkaantumisen jälkeen on tiedettävä että paluu kentille ottaa aikaa, mutta tammikuussa olisi tarkoitus olla lähellä 100%.”

 

Seuraava kotiottelu pelataan taas perjantaina, kun vastaan asettuu HNMKY! Neljännen voiton metsästys starttaa klo 19! Be there!

 


pe 20.11. klo 19:00
Raiders – HNMKY
Järvenpään Liikuntahalli

Liput 10 €, alennusryhmät 5 €, kausareilla ja klubikorteilla ilmaiseksi sisään